Zapp4 Poetic Dynamite

Zapp4 Poetic Dynamite met Anton Goudsmit en Jan Rokytá (CZ)

Zapp 4 treedt aan met een monsterlijke snarenbezetting en heeft daarvoor twee muzikale tovenaars uitgenodigd.

Anton Goudsmit verbluft met zijn goudeerlijke spel dat altijd uit zijn tenen komt. Iedereen kent zijn uitbundige energie maar evengoed kan hij prachtig fluisterzacht begeleiden.

Jan Rokytá (CZ) is gepokt en gemazeld in de Moravische muziek, maar brengt daarnaast de cimbaal helemaal naar de tijd van nu met vlammend heavy metal werk en uitgekiende nieuwe noten.

 

Jan Rokyta (1969), zoon van de bekende musicoloog en cimbaalspeler Jan Rokyta senior, studeerde behalve cimbaal ook blokfluit. In Ostrava in Tsjechië speelt hij in een cimbaalorkest. Ook heeft hij enige tijd in Amsterdam gewerkt als lid van het Orkest van het Internationaal Danstheater. Hij is een groot kenner van de Midden- en Oost-Europese volksmuziek, en ook actief als componist.

Anton Goudsmit (1967) is het bekendst van New Cool Collective, The Ploctones, Fugimundi en Estafest. Hij werd door ex-VPRO-radiomaakster Vera Vingerhoeds steevast "de leukste gitarist van Nederland" genoemd. In 2010 ontving Goudsmit de Boy Edgarprijs.

Vorig jaar mocht Zapp-lid Oene van Geel (1973) deze prijs in ontvangst nemen. Als een van veelzijdigste en meest productieve musici van Nederland speelt hij in Estafest, The Nordanians en als gast bij talloze formaties. Ook componeert hij voor veel andere formaties.

Jasper le Clerq (1970) heeft zijn eigen Quartet en een duo met Tsjitske Jansen. Daarnaast maakt hij deel uit van New Niks, Maurice Horsthuis' Elastic Jargon en Winanda del Sur.

Jeffrey Bruinsma (1977) speelt sinds 2009 in Zapp en is daarmee het jongste lid. Daarnaast leidt hij zijn eigen Bruinsma Syndicaat.

Emile Visser (1973) mag zich, de voorgeschiedenis meegerekend, het oudste lid van het kwartet noemen (sinds 1993). Verder speelt hij onder meer in het Metropole Orkest en de klezmerband Nikitov.

Voor Poetic Dynamic werden door Van Geel, Le Clerq, Rokyta en Goudsmit nieuwe composities geschreven. Met deze bijzondere bezetting bereikt Zapp nieuwe dynamische hoogtepunten.

Geef een reactie