Young Vips on Tour 2012

In 2012 vindt de 14e editie van de Young VIPs Tournee plaats, dé jaarlijkse jazztournee voor buitengewoon talent met hoogwaardig eigen repertoire langs toonaangevende Nederlands jazzpodia. Het dubbelprogramma wordt dit jaar verzorgd door twee saxofonisten met uiteenlopend repertoire: Iman Spaargaren en John Dikeman.

Iman Spaargaren Quartet

Componist, saxofonist en bandleider Iman Spaargaren bracht in maart 2011 met zijn eigen Quartet & Septet het debuutalbum ‘Flow’ uit. ‘Een melodieus en harmonieus modern jazzalbum met eigen composities en arrangementen’ aldus draaiomjeoren.nl. Iman is als muzikant actief in veel verschillende jazz groepen zoals o.a. Captain Hook, European Union Quartet en Thelonious4. Hij trad op in programma’s als Vrije Geluiden en Mijkes Middag, speelde op het North Sea Jazz Festival en ging op tournee in Engeland, Ierland, België, Duitsland en Finland.

John Dikeman's & Cactus Truck

De sinds 2007 in Nederland gevestigde Amerikaanse tenorsaxofonist John Dikeman is improvisator in hart en nieren. Met free jazz als uitgangspunt brengt hij ruige en opzwepende muziek. Hij speelde met veel grote namen uit de Nederlandse en internationale improvisatiescene. Dikeman treedt tijdens de Young VIPs tournee op met zijn trio Cactus Truck en de Noorse bassist Jon Rune Strøm. In november 2012 volgt een tour door de Verenigde Staten. ‘De echte blikvanger van dit trio is de oeramerikaanse saxofonist John Dikeman, kersverse Young Vip, en vanavond laat hij horen (en zien) die titel dubbel en dwars te verdienen’, aldus 3VOOR12.

De Young VIPs tournee 2012 wordt georganiseerd door de Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia i.s.m. Muziek Centrum Nederland, en is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

 

Geef een reactie