Vlek

VLEK is een groep van ervaren Brabantse musici. Begonnen als spontane sessieband stond deze groep meteen al op de verjaardag van Tilburg 200 jaar in Paradox op 18 april 2009. Na drie jaar ‘experimenteren en uitproberen’ is VLEK klaar voor de doorbraak naar de Nederlandse en buitenlandse podia.

VLEK staat voor speelplezier, avontuur en improvisatie. VLEK klinkt als een big band, vrije improvisatiegroep en rockband. VLEK speelt een hypnotiserende mix van voortdenderende grooves, psychedelica, blues en noisy improvisaties. Spelplezier en muzikaal avontuur staan hoog in het vaandel bij de heren van VLEK! Zij voeren u mee naar onbekende werelden met weidse vergezichten. Scheer met VLEK! langsdiepe afgronden en sluip door claustrofobische ruimtes en verwacht het onverwachte.

….. “ontregelende Breuker-achtige escapades, diepgravende vrije improvisaties à la Carla Bley en grensoverstijgende   jazzrock in de geest van Soft Machine en Ian Carr’s Nucleus.”    (Mark van de Voort- Brabants Dagblad)

….“Zo worden zogenaamd hoog en laag komisch met elkaar vermengd, niet alleen in de woorden die men de nummers opplakt, maar ook in de muziek, waarin virtuoze improvisaties gekoppeld worden aan absurde, nauwelijks te categoriseren uitspattingen en drijvende, vaak aan rock refererende thema’s en ritmes. Zelfs een eigenzinnige bewerking van de hit ‘Back To Black’ van Amy Winehouse passeert de revue”.      (3voor12.VPRO)

…..“De constant wisselende bezettingen binnen de nummers zorgen voor dynamiek. Dankzij wilde blaasimprovisaties klinkt in de verte John Zorns Naked City.”         (Tim Sprangers – Volkskrant)

…..“Vrolijkheid en humor zijn sterke troeven van VLEK. Stilistisch bestrijkt de muziek een breed spectrum.”                     (Herman te Loo- jazzflits)

…..“Neem een deel licht vertier à la Bert Kaempfert, een deel psychedelica à la Pink Floyd. Voeg een scheutje blazers toe, een heftige scheut rock en een flinke slok vrolijke wanorde. Drukken op het knopje van de mixer en voor je het weet heb je een kruidig mengsel waar de damp van afslaat. Zo klinkt VLEK..”         (Rinus van der Heyden – Brabants Dagblad)

Geef een reactie