Trio Jasper Blom / Arnold Dooyeweerd / Flin van Hemmen

 Drie generaties jazzimprovisatoren maken ‘radarimprovisatie’

  

  Jasper Blom (1965), Arnold Dooyeweerd en Flin van Hemmen (1982) vormen een trio waarin drie generaties jazzimprovisatoren elkaar ontmoeten. Dat levert een magisch resultaat op en ze noemen dat Radarimprovisatie! De drie hebben duidelijk affiniteit met jazz en voelen elkaar zo goed aan dat prachtige muziek kan ontstaan, naar behoefte afgewisseld met ruige energie of gecomponeerde stukken.

De fraaie tenorsound (soms sopraan) van Jasper – een van de meest gevraagde saxofonisten van nu – mengt uitstekend met het donkerbruine contrabasgeluid van Arnold (ruim 40 jaar een van Nederlands topbassisten).

Jasper is, musicerend en componerend, zeer actief. Hij speelt onder meer in het transatlantische kwintet ‘Jasper Blom’s Dialect’ en het trio ‘Red, Yellow and Blue’ dat experimenteert met elektronica. Zijn composities klinken in zijn eigen projecten, maar worden steeds vaker door andere musici van divers pluimage uitgevoerd, zoals David Kweksilber, Guus Jansen en Marc van Roon.

Slagwerker Flin van Hemmen behoort tot de categorie ‘opvallend jong talent’ en wint prijzen op prestigieuze festivals. In 2004 werd hij uitgeroepen tot beste solist van de Dutch Jazz Competition, wat als drummer zeer uitzonderlijk is.

Arnold Dooyeweerd is al ruim 40 jaar een van Nederlands topbassisten en was vele malen in huis bij Hot House (sinds 1969). Hij is een echte meester én leermeester; zijn wekelijkse improvisatie-workshop in het BIMhuis trekt muzikanten uit het hele land. Over dit trio meldt hij: ‘De schoonheid waarnaar we streven lijkt gebaseerd op toeval, maar hoe dat zit mag het publiek beoordelen.’

 

Geef een reactie