Trio Harmen Fraanje, Ernst Reijseger en Mola Sylla

Wie Ernst Reijseger heeft zien spelen, wil dat nog een keer meemaken. Wie eenmaal de West-Afrikaanse ritmes van Mola Sylla heeft gehoord, weet dat verslaving op de loer ligt. Laat je kans op een concert van dit supertrio niet lopen. Het komt voor dat ze elkaar na afloop van de set verbijsterd aankijken: hebben wij dit gedaan? Muziek kan met je op de loop gaan.

Harmen Fraanje was een wonderkind op de piano, is dat eigenlijk nog steeds én is een gevestigde naam geworden. De nieuwsgierigheid naar wat dit instrument allemaal kan, heeft hem na het conservatorium niet verlaten. Hij gaat zitten, zet zijn handen aan de toetsen en je hoort meteen: dit klopt – ook al klinkt het in eerste instantie misschien niet vertrouwd. Zijn uitdaging en inspiratie zoekt hij in vele richtingen en stijlen.

Ernst Reijseger is een entertainer en groot improvisator, die je bij de eerste tonen al herkent. Er is er maar één die zo klinkt. Hij beheerst zijn cello tot in de finesses en kan er daarom alle kanten mee uit: jazz, filmmuziek, wereldmuziek – of welk etiket je er ook op wilt plakken.

Mola Sylla is een begenadigd musicus uit Dakar, Senegal. Een vriend overtuigde hem zijn oude beroep timmerman achter zich te laten en de muziek in te gaan. Hij kan alles met zijn stem en met een aantal West-Afrikaanse instrumenten die in Europa niet echt bekend zijn. Eén daarvan is de m’bira, een soort duimpiano.

Reserveer op tijd en laat je overrompelen.

Geef een reactie