Too Noisy Fish

Too Noisy Fish is een tegendraads pianotrio uit Vlaanderen waarvan de leden al geruime tijd de ritmesectie vormen van het al even eigenzinnige, maar ook baanbrekende grote orkest Flat Earth Society. Zij waren er dan ook bij toen dit orkest in 2008 optrad op het mede door Hot House georganiseerde Grenzenloos Festival. Het trio heeft ook de bijzondere, soms absurdistische, typisch Belgische humor gemeen met de FES – getuige alleen de naam al. Too Noisy Fish is het zoveelste bewijs dat de jazz en de aan jazz verwante muziek in België de laatste jaren een bloeitijd doormaken. Vandaar dat Hot House graag het streven voortzet om in Nederland aan Belgische jazzmusici een podium te bieden.

 

Pianist Peter Vandenberghe speelde in de artrockgroepen als X-Legged Sally, Univers Zero en Monsoon. Contrabassist Kristof Roseeuw is ook bekend van zijn aandeel in Fukkeduk en het Spectra Ensemble. Drummer Teun Verbruggen is de laatste jaren opgevallen vanwege zijn genuanceerde spel bij onder meer Toots Thielemans en Jef Neve. Met laatstgenoemde was hij in 2014 bij Hot House. Maar te verwachten valt dat hij zich deze keer van een andere, meer extraverte kant zal laten horen. Too Noisy Fish heeft tot op heden twee albums uitgebracht, ‘Fast Easy Sick’ (2011) en ‘Fight Eat Sleep’ (2013). Daarop is te horen dat het trio het beste klinkt in dwarse grooves die het midden houden tussen jazz en rock, maar dan wel met de nodige noise-effecten en krachtige improvisaties. Tekenend zijn ook de dynamische contrasten tussen en binnen de stukken.

 

Lovende recensies volgden, nationaal en internationaal, met als resultaat uitnodigingen voor buitenlandse concerten, zoals in Londen, Wenen, Bremen en München.En nu dus in Leiden.

 

Geef een reactie