Tobias Delius Quartet

In 1984 verhuist hij naar Amsterdam waar hij korte tijd aan het Sweelinck Conservatorium studeert bij Misha Mengelberg en Paul Stocker. Al snel stort hij zich in de wereld van de geïmproviseerde muziek en begint hij samen te spelen met musici uit uiteenlopende achtergronden zoals Sean Bergin, Curtis Clark, Arnold Dooyeweerd, Arjen Gorter en Louis Moholo.

 

In 1990 richt hij zijn Tobias Delius kwartet op, met Tristan Honsinger (cello), Joe Williamson (contrabas) en Han Bennink (slagwerk). In datzelfde jaar ontvangt hij de Podiumprijs van de Stichting Jazz in Nederland. In februari 2004 ontvangt hij de VPRO / Boy Edgar award.

 

Bass player Joe Williamson, originally from Vancouver, is known for his work in adventurous groups. He regularly plays solo concerts: ‘Joe Williamson’s bass has a gloriously full sound, enveloping the listener as he bows out thick swathes of deepness’ (BBC).

 

Sinds enkele jaren wonen Tobias Delius en Tristan Honsinger in Berlijn. Gelukkig zijn ze nog regelmatig in Nederland te horen met eigen formaties en met anderen.

 

Geef een reactie