Tineke Postma en Greg Osby – ‘SONIC HALO’

Op 9 december 2015 ontving saxofoniste Tineke Postma in een bomvol Bimhuis de Buma Boy Edgarprijs uit handen van drummer Terry Lyne Carrington. In het kader van deze onderscheiding met de meest prestigieuze jazzprijs van Nederland gaat Tineke nu op tournee met haar Amerikaanse groep Sonic Halo. Sonic Halo was slechts eenmaal eerder in Nederland te zien, een unieke kans dus!

 

Juryrapport Buma Boy Edgar Prijs

De jury van de ‘Boy Edgar’ prijst haar talenten als componist: “Ondanks het feit dat Tineke Postma een gevestigde naam en een onmiskenbaar ambassadeur voor de Nederlandse jazz is, beschikt ze over meer dan voldoende eigenheid, bravoure, passie en potentie, om zich zowel in Nederland als daarbuiten verder te ontwikkelen en te profileren met haar geheel eigen vorm van eigentijdse jazz”.

 

Tineke Postma over Sonic Halo: ‘Met Sonic Halo breng ik mijn Amerikaanse verhaal naar Nederland. Deze band bestaat uit de meest innovatieve en gerenommeerde musici uit New York en Europa. In Nederland traden we slechts twee keer op: op het North Sea Jazz Festival in 2014 en tijdens de Buma Boy Edgar Uitreiking in het Bimhuis in 2015. Een goede reden om dit quintet naar ons land te halen.’

 

Geef een reactie