THELONIOUS 4

Jonge, zeer talentvolle muzikanten met vernieuwingslust en gevoel voor historie. Nog niet allemaal (even) bekend, vol beloften, en daarom geprogrammeerd door Hot House. Zoals bassist Andreas Metzler, met zijn fascinatie voor Eric Satie. Voor zijn authentieke spel en composities vindt hij juist inspiratie bij klassieke componisten als Tsjaikowski of de 20ste eeuwer Alfred Schnittke.

Argentijn Celano wordt gerekend tot de grootste talenten van een nieuwe jazzgeneratie. Na zijn masteropleiding in Amsterdam werd hij hyperactief in de Nederlandse jazzscene, onder andere als programmeur voor het jaarlijkse Trytone festival. Recensenten in binnen- en buitenland prijzen hem steeds met vier of vijf sterren. In zijn Marcos Baggiani Group – in november 2009 nog bij Hot House – spelen Michael Moore en Sven Schuster mee, en dat zegt heel wat.

Saxofonist Iman Spaargaren speelt ook in de New Generation Big Band en Captain Hook, drummer Jurjen Bakker deed masterclasses bij o.a. Jack deJohnette.

Thelonious 4 speelt met eerbied een eigen interpretatie van de muziek van Thelonious Monk. Ieder voor zich, vanuit hun eigen visie, benen ze Monk’s muziek uit tot op het bot.

 

Geef een reactie