Teis Semey Quintet

Za 19 oktober 2024 | 20.30 u | toegang €17,- studenten €10,-

 “En Masse!” album tour 2024/2025
Teis Semey is terug, en overtuigend ook. Zijn hoogspannende Scandinavische avant-garde is aanstekelijk en de band klinkt beter dan ooit. Voortbordurend op het succes van “Mean Mean Machine” (2021) en lerend van het kerkachtige “Midnight Mess Vol. 1” (2023) en electro-impro “Crudo” (2024), keert het Deense gitaarfenomeen terug naar zijn thuisbasis met zijn Amsterdamse kwintet.

Verzamel je voor “En Masse!”, het nieuwe album van het Teis Semey Quintet dat 26 september uitkomt.

Vasthoudend aan hun kenmerkende akoestische punkgeluid neemt het Teis Semey Quintet de luisteraar mee voor een wild, akoestische, energieke en levendige avond met onderscheidende muziek van Semey’s hand. Bejubeld in de pers als “charmant nonchalant” en de “bad boy van de jazz”, zet hij de toon met titels als “With All Due Respect (Which is None)”, maar balanceert hij de chaos knap met tederheid en diepgang,waarbij hij een herontdekte band met zijn roots laat horen met “A Tender Melody To Help Me Get Through Winter” en “A Song for My Siblings”.

Het nieuwste bandlid Jesse Schilderink is een muzikale bulldozer die de band duwt ten gunste van het extraverte en wilde. Samen met José Soares (altsaxofoon) vormen ze een buitengewoon veelzijdig saxofoonduo. Ondersteund door Sun-Mi Hong en Jort Terwijn (drums en bas) en geflankeerd door de doordringende directe gitaar van Teis Semey, is het Teis Semey Quintet een onwerkelijke meteorenregen die zich eenstemmig beweegt via onuitgesproken signalen en rauwe energie.

Teis Semey gitaar / José Soares altsax / Jesse Schilderink tenorsax / Jort Terwijn bas / Sun-Mi Hong drums

Band website