Special Delivery Quartet

  ‘Koningen van de uitgestelde climax’

Vier gedreven musici met gelijkgestemde geesten en respect voor elkaar op het podium. Dat leidt tot veel interactie en geweldig samenspel. Soms lijkt het te ontsporen om dan opeens weer onverwacht samen te komen; ogenschijnlijke chaos mondt uit in een gestructureerd collectief.

Special Delivery is een kwartet dat altijd in beweging is en zich verder ontwikkelt. Het akoestische geluid blijft echter zeer herkenbaar: dynamisch en altijd de balans zoekend. Het repertoire bestaat uit eigen werk van bassist Henk de Ligt en pianist Ed Baatsen, zij leiden de band. Typerend voor hun composities is het gebruik van de twaalftoonstechniek.

Special Delivery speelt al zestien jaar in ongewijzigde bezetting! Never change a winning team: Wim Kegel drumt als een eenpersoonsorkest, en tegelijk met geen tik teveel of te weinig.Nils van Haften blaast op zijn saxen in kleine en grote bezettingen, zoals het Dutch Jazz Orchestra en het Metropole orkest. Bassist Henk de Ligt is, net als Ed Baatsen, sterk in instant composing. een groot componist, op papier en instant. Van diens laatste solo-cd Up Close And Personal zijn vijf van de elf stukken ter plekke ontstaan 'Intrigerend en altijd beluisterbaar', schrijft jazzsite Jazzenzo erover.

Liefhebbers van klassieke muziek zullen vooral de jazzelementen opvallen. En jazzliefhebbers vooral de klassieke invloeden. Special Delivery live is altijd een belevenis en staat garant voor een avontuurlijke muzikale trip met verassende wendingen, spannende improvisaties en originele composities. ‘Te goed om te negeren’, vindt Erik van den Berg van de Volkskrant.

 

Geef een reactie