18-11-2015 Nacht van de Jazz

Jazzclubs en de VPRO slaan handen ineen in het landelijke liveevenement Nacht van de Jazz

 

Op zaterdag 28 november vindt de allereerste Nacht van de Jazz plaats waarin overal in Nederland tegelijkertijd verschillende jazzartiesten optreden in diverse jazzclubs. Nacht van de Jazz is een initiatief van de VIP (Vereniging van Jazz en Improvisatie Muziek Podia) en is een jaarlijks terugkerend evenement. De 25 VIP-podia zijn goed voor meer dan 300.000 bezoekers per jaar. Met de Nacht van de Jazz komt de nadruk te liggen op de beleving van de livemuziek en is er uitgebreid aandacht voor de jazz in zijn algemeenheid.

 

Jazzpodia bepalen tijdens de Nacht van de Jazz hun eigen programma welke live te volgen is van 20:00 tot 03:00 uur in de ochtend via Radio 6.

 

Hot House doet mee met twee liveconcerten, om 20.40 uur speelt het trio Footprints twee sets. Om 22.45 neemt de band Divaz twee sets voor zijn rekening.

 

Footprints bestaat uit gitarist Jan Hylkema, basgitarist Peter Hagman en drummer Don Weenink en is ongeveer vijftien jaar geleden opgericht. Naast eigen werk worden stukken van Charles Mingus, Wayne Shorter en Sonny Rollins gespeeld. Aan de jazzbasis worden blues-, latin en funkelementen toegevoegd. De band was op diverse festivals te horen, onder meer in Leiden, Doetinchem, Gorinchem, Bergen op Zoom en Amersfoort.

 

Divaz is een sextet dat als feestband is begonnen en nu meer dan dertig jaar bestaat. De band speelt soul, pop, jazz en verwerkt ook rock – en latininvloeden. Inmiddels is een derde cd uitgebracht. De bezetting: Lydia van Stijn (zang), Mark Waaijenberg (gitaar, toetsen, zang), Peter Schuitemaker (basgitaar), Loek van Dam (drums, cajón), René Guldenaar (percussie) en Wim van Vliet (saxofoons). Naast eigen stukken worden ook covers van onder meer Caro Emerald, Aretha Franklin, Van Morisson, Stevie Wonder, Amy Winehouse, Fleetwood Mac, Jackson Five, Marc Broussard, en Tina Turner gespeeld.

 

Vooraf, tussendoor en na afloop van de livemuziek een selectie concertvideo’s uit het rijke archief van Hot House.

 

In de pauzes is de uitzending van Radio 6 van deze nacht te volgen.

 

Geef een reactie