Monsieur Dubois i.k.v. El Cidweek

 Monsieur Dubois verleidt je met Danceable Hardjazz: Junglebeats, Funk, Souljazz, Afrogrooves. Bekend van het North Sea Jazz Festival.

  

  Qui est Monsieur Dubois?

In de afgelopen jaren heeft Monsieur Dubois een stevige live reputatie opgebouwd met een aanstekelijke mix van Junglebeats, Funk, Souljazz en Afrogrooves – ook wel Danceable Hardjazz genoemd. Met deze overtuigende, zowel catchy als sophisticated sound heeft Monseur Dubois inmiddels op uiteenlopende plekken een zeer divers publiek weten te boeien.

Vanaf het ontstaan in 1999 is Monsieur Dubois al op allerlei manieren in het nieuws geweest, onder andere als finalist van het Nederlandse Jazzconcours nog in hun eerste jaar, later gevolgd door de Dortse Jazzprijs en de toonaangevende Dutch Jazz Competition in 2001. Tot de andere hoogtepunten tot nu toe behoort het spetterende debuut op het North Sea Jazz Festival in 2002 en de jaarlijkseoptredens bij de Amsterdamse UITmarkt.

De afgelopen jaren organiseerde Monsieur Dubois talloze avonden en clubnights in thuisstad Rotterdam en Amsterdam, zoals de legendarische “Blue Beatz” in Club Blauwe Vis, de “Djazzedelic” avonden in de Mazzo en Panama van van en met DJ Stevendepeven, of “Supersonik” in Off Corso met het Utrechtse MFP-collective. In 2003 waren Monsieur Dubois en raregroove specialist DJ Soul Rabbi (the “Keb Darge van Duitsland”) te gast bij de Soulful Boulevard in Maastricht, waar een 800-koppig publiek ineens in een grote dansende mensenmassa veranderde. Later dat jaar organiseerde Dubois en Rabbi samen de eerste Groove Soul Party in Rotterdamse oudste jazzpodium Dizzy, een happening die sindsdien wegens groot succes met regelmaat terugkeert op de menukaart van Dizzy.

Intussen werd er in maart 2004 maar eens een kijkje achter het voormalige IJzeren Gordijn genomen tijdens een concertreeks in Berlijn. Vervolgens dook Monsieur Dubois in de herfst later dat jaar werkelijk diep achter de coulissen! Als “Ambassador of Dutch Culture” speelden zij voor bomvolle zalen in de drie Baltische staten (en kersverse EU landen) Estland, Letland en Litouwen en daarnaast nog in St. Petersburg waar zij vol enthousiasme werden ontvangen. Een follow up zit al in de planning voor herfst 2006.

In 2004 verscheen Monsieur Dubois’ eerste vinyl, gereleased op het Amsterdamse label Unexpected Records (#UR006), met daarop vier studio tracks en twee meer club-geörienteerde re-mixes. Deze EP werd in januari 2006 gevolgd door de debuut-cd ‘Ruff’, gereleased op het bekendeNederlandse Jazzlabel Challenge Records. De cd wordt werd ontvangen door het publiek en diverse media Ondertussen zit Monsieur Dubois echter niet stil… Het tweede album is reeds in de maak, met daarop een zeer bijzondere gast. Onlangs starte Monsieur Dubois een energieke samenwewrking met niemand minder dan Defunkt leider en trombone legende Joseph Bowie. Na een succesvol debut/try out in Brussel afgelopen September, zal Monsieur Dubois met deze muzikale persoonlijkheid van groot kaliber in het voorjaar de studio in duiken om samen de tweede Dubois plaat te produceren… To be continued!

 

Geef een reactie