Za 7 oktober 2017 Maarten Hogenhuis Trio

Maarten Hogenhuis (Leeuwarden, 1986) is saxofonist, componist en bandleider. Hij is onder meer lid van de powerjazzformatie BRUUT!, The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble (o.l.v. Reinier Baas), Krupa & The Genes en leidt daarnaast zijn eigen trio.

In 2013 won hij met zijn trio de Keep an Eye International Jazz Award in de categorieën Beste Band en Beste Solist. Het jaar daarvoor stond hij met zijn kwartet in de finale van de Dutch Jazz Competition, waar hij de prijs voor Beste Solist in ontvangst mocht nemen.

Hij genoot zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2014 cum laude zijn masterdiploma behaalde. In juni 2014 kwam zijn debuutalbum uit, waarop zowel zijn kwartet als zijn trio te horen zijn. Met zijn trio speelde hij sindsdien o.a. op het North Sea Jazz Festival, het Bimhuis, Lantarenvenster en het Grachtenfestival.

In 2015 won Maarten als tweede altsaxofonist ooit de Laren Jazz Award. Maartens debuutalbum ‘4/3’ werd vol lof ontvangen door de Nederlandse pers. Het album, met daarop zowel zijn trio als kwartet, was een eerste kennismaking met Maarten als componist.

Op zijn nieuwe album ‘mimicry’ is deze lijn voortgezet en heeft Hogenhuis zich met name gefocust op het componeren voor dit specifieke trio met Mark Schilders op drums en Thomas Rolff op contrabas. Het album ontving lovende kritieken in de pers, waaronder het NRC, de Volkskrant en het Parool.

 

De pers over Mimicry:

“Even staat de tijd stil. Het is onopgesmukte, dichtbij opgenomen jazz van een trio dat zachtjes dwingt en overtuigt.” (Amanda Kuyper, NRC Handelsblad)

“Hogenhuis heeft een eigen sound ontwikkeld; Zijn toon is mooi rond en soms diep melancholisch.” (Gijsbert Kamer, Volkskrant)

“Met sterk meedenkende rugdekking van Thomas Rolff op contrabas en Mark Schilders op drums schildert Hogenhuis fraaie vergezichten en blijkt dat hij ook als componist reuzestappen zet.” (Jacob Haagsma, Dagblad van het Noorden)

“Hogenhuis ontpopt zich als een componist die prachtige, introvert, romantische jazzmuziek schrijft en die perfect kan uitvoeren met twee musici die al even jong en talentvol zijn.” (Klaas Koopman, Gooi- en Eemlander)

 

Geef een reactie