Louis Sclavis Atlas Trio

Een korte Nederlandse tournee van Louis Sclavis met zijn Atlas Trio. Op de zaterdagavond komen zij gelukkig ook Leiden aandoen.

De Franse grootmeester van de saxofoon en klarinet met zijn eigen Atlas trio. Hun nieuwe album verscheen in 2012 op het ECm-label. In het trio verenigt Sclavis zijn saxofoon met de vingervlugheid van pianist Moussay en de groove van gitarist Coronado. Met het Atlas Trio wil Sclavisverder de weg opgaan die hij in 2009 insloeg met zijn alom geprezen album ‘Lost on the Way’: op zoek naar de essentie. Daarbij is er zowel plaats voor razernij als voor minimalisme.

Vijf Nederlandse jazzpodia – Bimhuis, Paradox, Hot House, Prime Groningen en de JIN – hebben de handen ineengeslagen om de Franse topmuzikant Louis Sclavis met zijn nieuwste band – het Atlas Trio – hier naar toe te halen voor een compacte tournee. Sclavis speelt (bas)klarinet als weinig anderen en ook op de sax kan hij uit de voeten. In het trio ook gitarist Gilles Coronado en Benjamin Moussay op piano, Fender Rhodes en andere toetsen . Een topconcert.

“Sclavis heeft te allen tijde consequent Sclavis-muziek gespeeld. Dat is ook hier … vanaf de eerste noot niet anders, ook al is het anders dan anders.” (Henning Bolte)

Geef een reactie