LILY’S DÉJÀ VU

Lily's déjà vu

Dit nieuwe kwartet is een initiatief van Marcos Baggiani. Celano en Baggiani kennen we natuurlijk van de Celano/Baggiani Group, een formatie die sinds enkele jaren tot de interessantste improformaties van Nederland behoort. Dit jaar heeft de band de compositieopdracht van het North Sea Jazz Festival in de wacht gesleept. De twee Argentijnen hebben met elkaar gemeen dat ze zowel binnen als buiten de jazzkaders een originele aanpak hebben. De Celano/Baggiani Group heeft sinds 2005 vier CD’s uitgebracht, maar beide heren zijn ook actief in vele andere bands.

Jasper Stadhouders konden Hot House-bezoekers eerder horen we als de gitarist met een enorme drive en een breed geluid in het trio Cactus Truck. Tegelijkertijd is hij als gitarist en basgitarist vaak te horen in verschillende internationale combinaties. Ingrid Laubrock is van oorsprong Duitse, maar na een lang verblijf in het UK opereert ze sinds 2005 vanuit New York. Ze wordt door de internationale muziekpers beschouwd als een van de interessantste jongere saxofonisten van dit moment. Ook voor haar geldt dat ze zowel binnen de jazz als in vrijer verband een originele improvisator is. Ze leidt drie bands: Sleepthief, Anti-House en haar Orchestra, alle met echtgenoot en drummer Tom Rainey.

In deze formatie staat het zoeken naar kleuren centraal, waarin de grenzen tussen de werkelijkheid en dromen vervagen, aldus Baggiani. Alle leden dragen composities bij die de basis van deze geïmproviseerde zoektocht moeten vormen. Een spannend avontuur!

Geef een reactie