Klein Grenzenloos Festival

Fra Fra Sound, New Cool Collective met Typhoon, DJ Miss World

 

FRA FRA SOUND

Fra Fra Sound, de meest toonaangevende Surinaams-Caribische jazzgroep, speelt voornamelijk stukken van hun recent verschenen cd Dya So. De albumtitel Dya So betekent ‘here, right now!’; een non-verbale reactie op de meest actuele maatschappelijke thema’s, zoals migratie, globalisatie en de multiculturele samenleving.

De groep heeft een volstrekt eigen geluid ontwikkeld, waarin Surinaams-Caribische en Afrikaanse ritmes en grooves succesvol worden verweven met jazz improvisatie. Fra Fra Sound is en blijft een echte live band die men gezien en gehoord moet hebben!

“A lot has happened since their 2003 release Kultiplex (Pramisi Records), constant touring and multiple projects including a big band recording; but one thing is certain, Dya So is proof that the group is as tight as ever and are still going for the gusto.” (All About Jazz)

NEW COOL COLLECTIVE EN TYPHOON

Wat een combinatie. In 2007 speelde New Cool Collective ook op het Klein Grenzenloos Festival. Maar toen we vorig jaar in Paradiso de combinatie van deze band met Typhoon zagen optreden waren we helemaal om. Binnenkort verschijnt een EP van deze combinatie.

New Cool Collective staat al sinds 1994 bekend om het unieke geluid: een mix van jazz, dance, latin en salsa. Een band die, nationaal en internationaal, zowel de clubscene voor zich weet te winnen als het jazzpubliek weet te imponeren. In 2000 won de band de Edison Jazz Award, en heeft een grote ervaring opgebouwd in binnen en buitenland.

De vele concerten en festivals van Europa tot Afrika en Canada leidden tot inspirerende ontmoetingen die hebben bijgedragen aan een nieuw geluid. New Cool Collective staat altijd garant voor een jazzy en dansbare party.

Typhoon is een rappende tekstvirtuoos die zich niet verschuilt achter een pose, maar zich open en eerlijk durft op te stellen. Zijn raps zijn niet simpel, maar eerder rauw en confronterend voor hemzelf en de luisteraar. Zijn debuutalbum Tussen Licht & Lucht (2007) gooide hoge ogen bij muziekliefhebbers en critici, zijn live-show staat als een huis. Eén van de hoogtepunten in zijn carrière is het concert met jazzformatie New Cool Collective in de zomer van 2008 in Paradiso.

Al in 2004 won hij de Grote Prijs van Nederland en in 2007 de Essent Award. Tijdens het Buma Harpen Gala op 5 maart 2009 ontving hij de Zilveren Harp.

Typhoon vormt samen met Sticks en Rico (van voormalig Opgezwolle) en producer A.R.T. ook de formatie Fakkelbrigade.

DJ MISS WORLD

DJ Miss World (Margreet Stol) draait de hele wereld rond. Haar muziek staat voor een grenzenloos swingende cross-over sound, veelal met een elektronische beat. De meest funky, dansbare Afro, Balkan, Bollywood, Arabic, Latin en Ska knallen uit haar draaitafel. Ze mixt zonder problemen balkan hoempa met afro house op de beat.

Als percussionist heeft Miss World altijd al een voorliefde gehad voor funky etnische grooves. Om ze ‘bereikbaar’ te maken voor het grote publiek, gaat Miss World voor een cross-over met westerse dance. Ze heeft al bij diverse party’s en zalen de tent op z’n kop gezet en draait maandelijks bij Bar & Boos in Leiden.

Sinds begin dit jaar heeft ze ook haar eigen radioprogramma bij de Concertzender (Solta a Franga, een feest zonder grenzen op internet, elke derde vrijdag-op-zaterdag van de maand tussen 24.00 en 1.00 uur).

 

Geef een reactie