JUNGLE BOLDIE MET TONY OVERWATER

Jungle Boldie is nou typisch zo’n trio waarmee je als Nederlander voor de dag kunt komen. Dutch jazz is superieure jazz, zo weet men in menig buitenland. Nu gelukkig in Leiden: Maarten Ornstein, Tony Overwater en Wim Kegel.

De drie leerden elkaar kennen op het conservatorium in Den Haag, evenals Hot House een broeikas voor jazz. Ze zijn elkaar sindsdien trouw gebleven, niet omdat het moest maar omdat het kon. Het is een unieke vorm van muzikale vriendschap en voortdurende wederzijdse inspiratie. Free jazz, wereldjazz, probeer hun muziek maar in een categorie onder te brengen. Het trio heeft veel gereisd en veel gehoord, zowel samen als afzonderlijk. En dat is te horen: drie creatieve naturen die onderweg veel nieuwe ideeën hebben opgedaan – en de energie om die uit te werken.

Maarten Orstein is een rietblazer. Hij beheerst zowel de tenorsaxofoon als de basklarinet tot in de puntjes. Pin hem niet vast: zijn werkterrein varieert van klassieke ensembles tot popbands, maar hij werkt ook aan theaterprojecten zoals voor Orkater en zijn eigen band Dash!

Tony Overwater bespeelt de bas. Waar je ook komt in Europa: als je in goed gezelschap vraagt of men wel eens van Tony Overwater heeft gehoord, dan zal een meewarige blik je deel zijn. Zijn solo’s zijn legendarisch. Ook wie niet echt van solo’s houdt, gaat er rechtop voor in zijn stoel zitten.

Wim Kegel is een van de beste jazzdrummers van Nederland – een feest om naar te luisteren en naar te kijken.Voor de beeldvorming, voor zover nog nodig: het trio heeft gespeeld met onder meer Pat Metheny, Ilse de Lange, Ack van Rooyen, Calefax en Pat Metheny, Ilse de Lange, Ack van Rooyen, Calefax en David Murray.

Behoefte aan voorpret? Ga lekker luisteren op de site. En vergeet niet te reserveren, want je bent niet de enige die dit geweldig vindt.

Geef een reactie