Jazztrio Massot-Florizoone-Horbaczewski featuring Claron McFadden

Za 28 januari 2017 | 21.00 uur | toegang €15,00 studenten €10,00

Let op ons nieuwe concertadres:

Qbus-zaal BplusC, Middelstegracht 123, Leiden

Met Secrets creëren sopraan Claron McFadden en het jazztrio Massot-Florizoone-Horbaczewski een intimistische muziekvoorstelling gebaseerd op kleine of grote, anekdotische of intieme geheimen, verzameld bij het grote publiek. Het resultaat is persoonlijk en intens; de makers geven respectvol een stem aan anonieme getuigenissen die hen werden toevertrouwd en verbinden ze tot een muzikaal verhaal. In de gezongen, gefluisterde of geprojecteerde passages zullen de ‘auteurs’ van de geheimen hun eigen verhaal herkennen, maar tegelijk overstijgen ze door hun diepmenselijke dimensie de louter persoonlijke beleving. Het leven, de liefde,de dood; ze vormen de rode draad in elk bestaan.

Sopraan Claron McFadden groeide na haar studies aan de Eastman School of Music in Rochester, New York, uit tot een grote naam over de gehele wereld in zowel het barok als het traditioneel en modern repertoire. De laatste jaren zagen wij haar o.a. in’Over de bergen’ een opera van Corrie van Binsbergen en Josse De Pauw en samen met Artvark saxofoon kwartet. In 2006 kreeg ze de Amsterdamprijs voor de Kunsten uitgereikt.

Het trio Massot-Florizoone-Horbaczewski betaat al weer vijf jaar en is een onwaarschijnlijke combinatie aan rijke klankkleuren van tuba, trombone, accordeon en cello die zorgen voor verleidelijke, poëtische miniatuurtjes. Met accordeonist Tuur Florizoone, bekend van zijn samenwerking met trompettist Eric Vloeimans, en tubaspeler Michel Massot staan twee geïnspireerde improvisatoren, geboren performers en geraffineerde componisten op het podium. Hun dialoog met celliste Marine Horbaczewski zorgt voor ingetogen en gecontroleerde gekheid. Het elegante repertoire van eigen composities en vrije improvisaties balanceert tussen hedendaagse klassieke muziek en jazz.

 

Recensies:

“De muziek versmelt bijna naadloos met haar heldere, sprekende stem. Door haar subtiele présence vindt ze voor elk lied de juiste expressie en sleept ze je mee in die geheime wereld.”

– De Standaard (****)

 

 

 

Recensie door Ken Vos

 

Geef een reactie