IDENTIKIT

Gitarist Marzio Scholten (1982) wordt sinds zijn eerste album 'Motherland' (2008) tot de beste Nederlandse jazzgitaristen gerekend. Zijn overschot aan techniek weet hij goed om te zetten in oorspronkelijk solowerk.

Met zijn nieuwe band Identikit bracht hij vorig jaar zijn vierde plaat 'Garage Moi' uit. In het Parool kreeg de CD vijf sterren. In het kwintet Identikit wordt op originele wijze jazz met rocksounds vermengd, dus zonder dat dat gemakzuchtige muziek oplevert.

De muziek doet denken aan bands als Polar Bears, Kneebody en Jim Black's AlasNoAxis. De musici in de band worden dan ook tot de meest virtuoze op hun instrument gerekend. De saxofonisten Blom en Dietrich behoren daarnaast tot de belangrijke bandleiders van hun generatie. Haanstra, die de zieke Sean Frasciani vervangt, (Barnicle Bill Trio, Yuri Honing Wired Paradise en Windkracht 7) is de opvallendste basgitarist in de hedendaagse jazz. De jonge Niek de Bruijn (22) is een aanstormend talent dat vorig jaar de Erasmus Jazzprijs won.

Dit concert is door de VPRO opgenomen en is in het programma Vrije Geluiden op de radio te horen op zondag 16 november 2014 vanaf 23.30 uur.

foto: Willem Schwertmann

Geef een reactie