I Company’de Liefde Natuurlijk’

I Compani heeft naam als een orkest dat graag heel verschillende muziekgenres mengt; vele stijlen en uit allerlei landen, terwijl je in de verte ook nog het circus hoort. Met succesvolle producties als Gluteus Maximus, His Master, Her Voice, ‘Aïda volgens I Compani’ en ‘Fellini’ heeft dit orkest bewezen meer dan een jazzgroep te zijn. Geïnspireerd door onder andere funk, impro, klassieke muziek, tango, circus- en wereldmuziek hebben zij een geheel eigen dynamisch en verrassend geluid ontwikkeld.

‘De liefde natuurlijk’ is een bijzondere multimediale voorstelling met live muziek, poëzie, fotografie en video. Basis van dit moois is de erotische poëzie van de Braziliaanse dichter Carlos Drummond d’Andrade. Wellustige verzen maar allesbehalve platvloers, bij I Compani vertolkt door de klassiek geschoolde zangeres Quirine Melssen. De Dadaïstische ‘Sonate Erotica’, een muziekstuk uit 1921 van Erwin Schulhoff, brengt zij op een – zegt een recensie – ‘even leukeals weinig verhullende wijze’. Veejay Martijn Grootendorst staat garant voor een fascinerend beeldspel.

Speciaal voor I Compani schreven tien componisten, waaronder Vera Vingerhoeds, Corrie van Binsbergen, Wouter van Bemmel, Bo van de Graaf, Carel van Rijn en Bernard Hunnekink een nieuw stuk.Leider en saxofonist Bo van de Graaf houdt ervan om vanuit tekst muziek te componeren. Hij heeft Italiaanse banden: zijn overgrootvader ging van Italië als poppenkastspeler naar Amsterdam.

De tien topmusici verdienden hun sporen in de jazz, pop en klassieke muziek:

Geef een reactie