Hot Young and Fresh: Dubbelconcert

Het eerste dubbelconcert van de nieuwe reeks ‘Hot Young & Fresh’. In deze reeks komen bijna afgestudeerde studenten van het conservatorium hun kwaliteiten etaleren voor een groter publiek. Het zijn vaak al ervaren musici, want voor de buitenlandse musici is hun studie in Nederland meestal hun tweede. Zo hebben beide leiders al hun eerste cd’s onder eigen naam uitgebracht.

De toegang is verlaagd tot € 3. Luisteraars kunnen echter na afloop hun tevredenheid kenbaar maken door extra geld te deponeren in een potje voor de muzikanten

1 set: George Tsolis Trio

De Griekse pianist Tsolis speelt met zijn trio uitsluitend eigen composities die onder meer geïnspireerd zijn door Latin invloeden als van Chick Corea en Michel Camilo. Hij studeerde bij Jasper Soffers, Johan Clement en Juraj Stanik. Sinds 2007 treedt hij regelmatig op met zijn trio, voornamelijk in Griekenland en Nederland. Bassist Domaradzki (1973) is afkomstig uit Polen en woont in Rotterdam. Hij is bekend van formaties en artiesten als ZUB, Modern Balkan Jazz Orchestra en Yvonne Smeets. Drummer Hart, afkomstig uit Florida, is een van Nederlands interessantste drummers. Hij speelde onder meer met Temuçin Şahin, Ravi Coltrane, Michael Moore, Ernst Glerum, Steve Grossman en Ramón Valle.

cd: Georgios Tsolis Trio – On The Way

2 set: Alban Claret Trio

De Franse gitarist Claret (Perpignan, 1987) is vloeiend articulerende postbopgitarist waarin de invloeden van Django Reinhardt onmiskenbaar zijn. Hij studeerde bij onder meer Serge Lazarevitch en Martijn van Iterson. Met zijn trio speelt hij zowel standards als eigen composities. Landgenoot Cassagne studeert ook in Den Haag en speelt zowel jazz als barok. Zijn eigen formatie is Espluméor Chamber Ensemble waarin de relatie tussen gecomponeerde muziek en improvisatie centraal staat. Drummer Gyárfás (1990) studeerde ook aan het KC. Hij komt uit Boedapest en was regelmatig te horen in verschillende bands op de laatste edities van de Leiden Jazz Award.

cd: Alban Claret Trio – L’Homme Dans Le Gris

Geef een reactie