Franz von Chossy Trio // Kwartet Aneris van Harmen Fraanje

Dubbelconcert: Franz Von Chossy Trio & Kwartet Aneris Van Harmen Fraanje

De jury van de Dutch Jazz Competition 2006 verkoos dit trio om het ‘originele, dynamische en soms virtuoze (samen)spel’. Pianist en componist Franz von Chossy ontving bovendien de Norma Prijs Beste Solist 2006 vanwege zijn ‘subtiele, ruimtelijke en persoonlijke spel’. Contrabassist Sean Fasciani heeft, na een ‘scholarship’ aan het Berkeley College of Music in Californië, onlangs het Amsterdamse conservatorium afgesloten. Drummer Flin van Hemmen was al eerder prijswinnaar: ‘Beste Solist’ van de Dutch Jazz Competition 2004. In 2006 verscheen de eerste cd van het trio.

Pianist Harmen Fraanje, verkozen tot Young VIP 2006, tekent met zijn kwartet Aneris voor de tweede helft van het programma. Deze groep was al lang een droom van hem. Met de twee Fransen Toma Gouband op drums en Brice Soniano op bas heeft hij sinds een aantal jaren een trio, dat vooral in Frankrijk optreedt. Voor Fraanje horen deze jongens bij de meest muzikale mensen die hij kent, ‘zo toegewijd en gedreven’.

Ze namen al twee cd’s op voor het Franse label Crystal Records. Met Moore speelt Fraanje nog niet zo lang, maar vanaf de eerste keer klikte het.

 

Geef een reactie