Eric Vloeimans OLIVER’S CINEMA

Zoals Eric Vloeimans zonder twijfel Nederlands bekendste jazztrompettist is. Zo is Tuur Florizoone stellig Belgiës bekendste accordeonist. Eric hoorde hem voor het eerst op een cd in een bar te Rijkevorsel. Na aanvankelijk een reeks duoconcerten werd cellist Jörg Brinkmann aan de band toegevoegd en zo ontstond een trio.

De naam van het trio, ‘Oliver’s Cinema’, is een anagram van Eric Vloeimans, maar geeft ook aan dat veel van de muziek gebaseerd is op soundtracks van films. Op de gelijknamige cd (uit 2013) zijn onder meer thema’s te horen uit ‘L’Amour des Moules’, ‘Papillon’ en ‘Rosemary’s Baby’. Daarnaast dienen filmthema’s als inspiratiebron voor aansprekende eigen composities.

Eric Vloeimans heeft het omfloerste geluid dat tegenwoordig vele andere bekende trompettisten tekent: Ibrahim Maalouf en Arve Henriksen om maar eens enkelen te noemen. Daarnaast weet hij emoties zowel in grote gebaren als in kleine nuances te uiten.

Net als voor accordeon heeft Vloeimans een bijzondere voorliefde voor het geluid van de cello. Alle drie bandleden zijn veelzijdige instrumentalisten die thuis zijn in zowel jazz, klassiek als pop.

Geef een reactie