Eric Vloeimans Horn Please!

Eric Vloeimans heeft van de provincie Zuid-Holland de oeuvre-onderscheiding Gezichtsbepalend 2009/2010 ontvangen. Hij mag daarom een project ontwikkelen waarmee hij een impuls geeft aan de cultuur van Zuid-Holland.

Vloeimans heeft gekozen voor een groot concert met professionals en amateurmuzikanten. Een trio uit de Balkan, een speciaal samengesteld fanfareorkest en het Rotterdams Jongenskoor. Uit deze smeltkroes van stijlen ontstaan nieuwe geluiden. Zo komen de vrije muziekstijlen van Vloeimans samen met folklore en met koor- en fanfaretraditie. De première van dit concert onder de naam Horn Please is op 28 januari 2011 in de Marekerk in Leiden. Een dag later treedt hij nogmaals op in de Marekerk, op 30 januari volgt een derde optreden in de Oosterkerk te Zeist.

Martin Fondse heeft voor dit project nieuw werk geschreven en hij heeft de composities van Vloeimans gearrangeerd. Dirigent Carlo Balemans heeft de openingsfanfare gecomponeerd waarin niettemin veel improvisatie zal voorkomen. Het belooft een muzikaal feest te worden met Eric volledig in zijn element.

Mis deze absoluut unieke première niet. Reserveer via deze site of koop je kaartje vanaf woensdag 8 december bij Velvet, Nieuwe Rijn 34 of Plato, Vrouwensteeg 4-6, beide Leiden. Gereserveerde kaarten haal je een half uur voor aanvang op.

Geef een reactie