“de Mast 3”

KLIK HIER OM DIRECT TE RESERVEREN – ZONDAGMIDDAG 21 april 2024 | 16:15 u | toegang €17,00 studenten €10,00

TRIO de Mast, van Delft, Salama

Pieter de Mast is een veelzijdige Leidse muzikant en componist of het nu gaat om jazz of muziek met een meer klassieke en oriëntaalse oriëntatie. Zijn muziek kenmerkt zich door ingetogen lyriek en subtiliteit . Maar dat gaat niet ten koste van verrassende ritmiek en grooves. Met dit trio met pianist Sebastiaan van Delft en percussionist Modar Salama komt dit alles perfect tot zijn recht.
Op 21 april zullen voornamelijk recente composities worden gespeeld.

Pieter de Mast heeft als “multiblazer” bijgedragen aan talrijke musicals/theaterstukken. Hij speelde met zijn eigen muziekgroepen op podia/festivals in binnen- en buitenland zoals North Sea Jazz Festival, Sfinks festival (B), Gaudeamus festival (Utrecht), Malta Arts Festival, Al Hoceima (Marocco) enz.
Al 30 jaar is hij docent aan de Leidse Muziek School, Bergen muziek en ad hoc aan de conservatoria van Rotterdam en Utrecht. Pieter stichtte het ensemble Windstreken, met o.a. Sebastiaan van Delft, dat vele muziekgenres verbindt.
Hij speelde o.a. samen met Bert van den Brink, Karel Boehlee en Oene van Geel.

Sebastiaan van Delft werd in zijn prilste levensfase reeds onweerstaanbaar  aangetrokken tot de mysterieuze, bijna spookachtige sferen van het kerkorgel in de donkere kerken. Op  twaalfjarige leeftijd won hij de improvisatie- en interpretatieprijs op het Concours voor Jeugdige Organisten te Amsterdam. Vanaf 1985 studeerde hij klassiek kerkorgel  aan het conservatorium van Hilversum, alwaar hij in 1991 afstudeerde. Tevens volgde hij als pianist lessen bij verschillende jazzmusici, onder wie Nedly Elstak. Als organist en pianist is Sebastiaan actief in zeer uiteenlopende muzikale stijlen en bezettingen. Ook verleende hij zijn medewerking aan diverse theatergezelschappen.  Hij was van 1998 tot 2010 pianist bij Carel Kraayenhof’s Sexteto Canyengue.

Modar Salama is een percussionist en drummer, geboren in Damascus en wonend in Amsterdam. Hij studeerde klassieke en oriëntaalse percussie aan het Hoger Instituut voor Muziek in Damascus en bouwde daar een carrière op als drummer in diverse bands en muziektheaterproducties. Na zijn verhuizing naar Nederland legde Modar zich meer toe op oriëntaalse percussie. Hij werkt(e) samen met verschillende gerenommeerde ensembles en artiesten. Zo speelde hij met het Brussels Jazz Orchestra, de IJ-salon, het Atlas Ensemble, het Amsterdams Andalusisch Orkest, Martin Fondse en Ellen ten Damme.

DUO PIETER DE MAST-SEBASTIAAN VAN DELFT

Pieter de Mast sopraansax, (alt)dwarsfluit / Sebastiaan van Delft piano & harmonium / Modar Salama percussie

 

Geen velden gevonden.