De Beren Gieren

Een nog jong piano trio uit Gent (Belgie), overigens wel met een heel volwassen en solide geluid. Laat u overtuigen door de muziek van hun web-site.

Dit jonge Belgische trio viel bij het Amerikaanse maandblad Downbeat op tijdens de Bremer beurs Jazz Ahead van dit jaar op als een van de verfrissendste acts. De derde CD 'A Raveling' (Igloo, 2013) werd ook zeer goed ontvangen door de recensenten. Het pianotrio experimenteert met zeer verschillende bouwstenen (jazz, latin, funk, rock, klassiek) om tot oorspronkelijke resultaten te komen. De speelwijze is duidelijk geworteld in de jazz, maar de associaties en tempi kunnen elkaar razendsnel afwisselen.

Componist en pianist Ottervanger vertrok uit Nederland om in Gent te studeren bij onder meer Erik Vermeulen en kreeg ook les van Jozef Dumoulin. Hij is ook actief als zanger en in diverse genres als de pop, rock en ambient.

Bassist Lieven Van Pée kreeg o.a. les van Stefan Lievestro. Nam onder meer op met de band Collapse en is actief in improvisatiegroepen zoals Moker en John Ghost .

Drummer Simon Segers speelt zowel rock als jazz en speelt met Ottervanger in de rockband Stadt.

 

Geef een reactie