DE BENDE VAN DRIE – MIRANDA VAN DER SPEK

Za 21 april 2018 | 20.30u | € 16 | studenten € 10

TIGHTROPE: video en muziek gaan live de interactie aan. Improvisatie op het scherp van de snede.

Tightrope is een voorstelling geïnspireerd op het verhaal van Philippe Petit die in 1973 op 400m hoogte tussen de Twin Towers danste. De absolute passie van Petit voor het koorddansen, voor het één worden met het touw. Koorddansen als kunstvorm. De magie van het balanceren en concentreren. Esthetiek in het volle bewustzijn van het gevaar van de dood: één moment van afwezigheid betekent het einde. Het is die concentratie die de inspiratie gaf voor dit project.

Klein en wendbaar laveert de Bende van Drie tussen muzikale stromen als jazz, tango, kwela, volksmuziek, en meer. De bezetting van contrabas, saxofoon en accordeon maakt vele stijlen en kruisbestuivingen mogelijk. De Bende proeft, citeert, combineert en verwijst zonder daarbij in clichés te vervallen. Dit gebeurt aan de hand van voornamelijk eigen thema’s met hier en daar listig geïntegreerd jatwerk. Ooit als straatband begonnen houdt de Bende van een directe lijn naar het publiek: uit het hart gespeelde muziek met een grote liefde voor improvisatie.

Eerste set: nieuwe muziek door de Bende van Drie
Tweede set: Tightrope

In deze productie vermengt Miranda van der Spek origineel materiaal van koorddansers met eigen voor dit project gemaakte opnamen. Timing en bewerking gebeuren ter plekke. De interactie tussen muziek en beeld, tussen compositie en improvisatie, het spanningsveld tussen concreet en abstract, de wisselwerking tussen ontspanning en opperste concentratie reflecteert de zoektocht naar de perfecte balans.

Het viertal neemt je mee op een reis naar de diepte van de ziel van ons bestaan, waar muziek ook werkelijk voor bedoeld is.” EMILIE CUMMINGS, kunstenaar en winnaar van de London Biennale 2013

Artiesten:
Onno van Swigchem saxofoons/ Pieter Jan Cramer van den Boogaart accordeon / Dion Nijland contrabas / Miranda van der Spek film, videobewerking

 

 

Geef een reactie