Cursus actief luisteren naar jazz : Jazz! Meer begrijpen > meer horen.

Tijd: zaterdag 11.00 – 13.00

Data: 22 september, 6 en 27 oktober, 10 en 24 november en 8 december.

Docent: Ruud Bergamin

Prijs: €115,00 excl. BTW €136,85 incl. BTW

Lesmateriaal: €15,00 aanschaf tijdens de 1e les bij de docent.

Locatie: Rapenburg 22, lokaal 1

 

Concert: zondag 9 december 15.00 – 17.30 uur

Ruud Bergamin & Cruise Control

Kapelzaal Oude Vest

€10,– toegang voor niet-cursisten

BplusC organiseert i.s.m. Hot House een Luistercursus Jazz met aansluitend een educatief concert. Deelnemers aan deze cursus hebben gratis toegang tot dit concert en krijgen bovendien een korting van € 5,– op de Hot House concerten in 2012!!!

De cursus stelt de luisteraar in staat allerlei interessante aspecten van de muziek te herkennen. Bestaat er een specifieke “Jazz Harmonieleer”? Wat is de vorm en structuur van de gespeelde stukken? Staat die vast of juist niet? Wat bedoelen ze met “het spelen van chorussen” en met “we spelen een stuk in Bes”? Wordt in de jazz alles geïmproviseerd? Is Blues belangrijk in jazz? Welke kenmerken hebben verschillende stijlen in muzikaal opzicht? In hoeverre verschilt jazz van klassiek, pop en andere muziekvormen, wat zijn de onderlinge invloeden en hoe kunnen ze elkaar inspireren?

Zomaar wat vragen die in de cursus aan de orde komen. Beeld- en geluidsfragmenten en live gespeelde voorbeelden op saxofoon of piano verduidelijken een en ander. De nieuwe luistercursus is bedoeld om op een aantal aspecten van de (jazz)muziek dieper en meer systematisch in te gaan, dan in het korte bestek van een eenmalige lezing mogelijk zou zijn.

Ruud Bergamin

Naast zijn activiteiten als saxofonist, componist, arrangeur en dirigent leidt hij sinds 1980 jazzworkshops waarin musici hun vaardigheden verder ontwikkelen. Sinds 2007 verzorgt hij voor North Sea Round Town, inleidingen over jazz voor een publiek van geïnteresseerde luisteraars.

 

Geef een reactie