Corrie van Binsbergen’s ‘Het wisselend Toonkwintet’

i.s.m. Burcht Jazz, Burcht Literair en Boekhandel Kooyker

Een uniek literair concert – Gitarist/componist Corrie van Binsbergen (VPRO/Boy Edgarprijs 1999) is een ondernemend mens op vele terreinen. Als haar gitaar er maar bij kan. Sinds 2003 organiseert zij literaire concerten met schrijvers als Remco Campert, Kees van Kooten en Toon Tellegen. Met de laatste ontstond een vaste groep van puike musici: Het Wisselend Toonkwintet’.

De absurde, ontroerende verhalen van onder andere ‘eekhoorn en mier’ zijn een onuitputtelijke inspiratiebron voor Van Binsbergen. Muziek vol originele vondsten verklankt de peinzende vragen die de dieren zich telkens weer stellen, zoals: ‘Gaan wij ooit voorbij?’ Toon Tellegen zelf vertaalt zijn filosofische gedachtenkronkels in boeiende, grappige verwikkelingen. Het kwintet kleurt die verhalen en geeft de vertelstem een passend decor, zonder te overheersen.

Perscitaten over de cd ‘Dierenverhalen’: Een prachtig clubje… De melancholieke vrolijkheid van Tellegens dierenwereld wordt perfect neergezet… Open improvisaties, dan weer Bill Frisellachtige vergezichten of countrydansjes.

 

Geef een reactie