Celano Baggiani Group + Ellery Eskelin en Sylvie Courvoisier

Dit topkwartet trad al eerder op bij Hot House, nu komt het met twee geweldige gasten: de Zwitserse pianiste Sylvie Courvoisier en de New Yorkse tenorist Ellery Eskelin. Een voorrecht en een buitenkans!

Eskelin is zonder twijfel een van de belangrijkste improvisatiekunstenaars van dit moment. En dan Sylvie Courvoisier! Misschien is zij wel de ster van de avond, al zijn haar speelgenoten net zo goed kandidaten voor die titel. Zij is een internationale grootheid met een adembenemende timing. Ze speelt nu eens overrompelend, dan weer zeer gevoelig.

Tegenwoordig werkt Sylvie beurtelings een half jaar in Zwitserland en in New York. Tussen haar optredens dit najaar in onder andere Rome, Wenen, New York en Gerona kon Hot House haar nog naar Leiden lokken. De vorige keer was ze hier in ’99, met Yuri Honing.

De geniale Argentijnse gitarist Guillermo Celano is een van de grootste talenten van de nieuwe jazzgeneratie. Als hij zijn gitaar pakt, zie je opperste concentratie en hoor je dat elke noot en elk akkoord raak is. In Amsterdam ontmoette hij zijn landgenoot Marcos Baggiani, de flamboyante slagwerker. Er sloeg een vonk over en zo ontstond de Celano Baggiani Group, een opwindend kwartet dat alles speelt: rock, jazz en folk.

Altsaxofonist Michael Moore is een alleskunner die op het podium haarfijn alles aanvoelt. De andere ‘Nederlandse’ inbreng – beiden wonen hier al een tijd – komt van Sven Schuster op bas. Sven doet veel meer dan betrouwbaar begeleiden. Zijn bijdrage is soms bijna hallucinerend.

Geef een reactie