Brown vs Brown

 

Brown vs. Brown

Deze band speelt het dak eraf. Brown vs Brown kenmerkt zich door tegendraadse, staccato ritmes, abrupte overgangen, duizelingwekkende riffs en strak gestructureerde melodielijnen. Het internationale gezelschap improviseert naar hartelust, met een subliem gevoel voor variatie in dynamiek, die een journalist al eens vergeleek met The Red Hot Chili Peppers. Ze krijgen het voor elkaar de spanning steeds verder op te voeren zodat je steeds meer wilt horen.

Very very funky!

  

  Dirk Bruinsma (1962) was als multi-instrumentalist sinds de jaren 80 aanwezig in groepen als Sumbur ten/five, het Palinckx Octet, Otolithen en Positive Nuns. Met zijn groep Blast toerde hij door Europa, Amerika en Japan. Hij doet met allerlei projecten mee van collega’s die net als hij hun muziekgrenzen willen verkennen en verleggen: Evan Parker, Barry Guy, Jaap Blonk, Elliot Sharp en vele anderen. Zijn composities behelzen muziek voor film, dans, theater en multimediawerk.

Onder de naam Roomtone brengt gitarist Jeroen Kimman (1972) zijn composities uit. Zoals voor moderne dans (met Hullary Firestone) of het studioproject Music For Speakers. Hij speelde onder meer met Eric Vloeimans, Wiek Hijmans, het Rosa Ensemble en ZT Hollandia.

De Fin Viljam Nybacka (1980), bas, speelde eerst zijn halve leven klassieke gitaar, toen elektrische bas en vervolgens akoestische, maar studeerde op het conservatorium tenslotte af op elektrische bas. Daar is het voorlopig bij gebleven, al doet hij nu weer een studie compositie aan het conservatorium van Amsterdam.

Gerri Jager (1979) uit Oostenrijk begon als zestienjarige in de metal maar drumde al gauw in diverse stijlen. Toen hij naar Amsterdam kwam, raakte hij snel thuis in de free-jazzscene. Als jongste van deze band heeft hij toch al met grote namen kunnen spelen: Florian Bramboeck, Kurt Weiss, Michael Wolff en anderen.

 

Geef een reactie