Boy Edgar prijsconcert met het Ferdinand Povel/John Marshall Kwintet

Ferdinand Povel, winnaar van de Boy Edgar Prijs 2011, geldt als een van de grootste jazzsaxofonisten van Europa. Op alt- en tenorsax heeft Ferdinand een enorme ervaring. Hij speelt klassieke bebop met jeugdig elan. Tien jaar geleden begeleidde hij trompettist John Marshall uit New York, wat leidde tot het kwintet waarmee hij nu als winnaar van de Boy Edgar Prijs de Nederlandse jazzpodia afreist.

John Marshall is een trompettist op de grens van traditioneel en vrij. De groten werkten met veel plezier met hem samen: Lionel Hampton, Ornette Coleman en Dizzy Gillespie, om er een paar te noemen. Evenals Povel is hij een pure jazzblazer. Naar hem is het heerlijk luisteren, maar je moet altijd op je hoede zijn.

Rob van Bavel, Marius Beets en Marcel Serierse completeren dit talentrijke kwintet. Rob van Bavel is opgeleid tot klassiek pianist, maar de roep van zijn helden Keith Jarrett en Bill Evans was te sterk. Jazz moet swingen, vindt hij. Marcel Serierse is een veelgevraagde drummer, in jazz zowel als in pop. De bekende bassist Marius Beets komt uit een muzikale familie (met de drie ‘Beets Brothers’) en kennen we in leiden ook goed van het Rein de Graaff Trio. Hij blijft gewoon een feest om te zien en te horen.

Geef een reactie