BOEKENWEEKCONCERT CHRISTINE OTTEN EN JAN KLUG

In de Boekenweek 2011 komen bij Hot House jazz en letteren weer samen, dit keer verbeeld door een schrijfster/performer en een muliti-muzikant. We organiseren dit concert samen met boekhandel selexyz kooyker, De Burcht Literair en Burcht Jazz.

Christine Otten is de schrijfster van het Boekenweekessay 2011 Good Luck, dat zij maakte met fotograaf Erik Kessels. Een fictief fotoverhaal, gebaseerd op een gevonden fotoalbum van twee onbekende geliefden. Otten en Kessels creëren met dit boek een nieuw leven voor de personages Betty en Pierre Vincent.

Christine Otten doet niets liever dan optreden met muziek, en jazz al helemaal! Met multi-instrumentalist Jan Klug voert zij een swingende performance op waarvan Good Luck het thema vormt. Verder gaat hun spel vanavond over de legendarische Afro-Amerikaanse 'Last Poets', waarover Otten schrijft in haar boek 'De Laatste Dichters'.

Jan Klug (1971, Aken) bespeelt saxofoons, fluit, basklarinet, pataphoon en zingt boventoonzang. Hij vervormt geluid tot soundscapes met film en live video. Met de beroemde dirigent Andrea Paciotto herschiep hij toneelklassiekers als The Tempest van Shakespeare en Een knecht van twee meesters vanGoldoni. Hij woont in Groningen, is universitair docent mediadesign en lid van het collectief ´Dichters uit Epibreren´, dat in 2003 de jaarlijkse Johnny van Doornprijs won. Een muzikale en digitale duizendpoot.

Kaarten à € 15,-, voor studenten € 12,50, zijn vanaf maandag 28 februari te koop bij selexyz kooyker, Breestraat 93. Reserveren via deze site kan ook.

Geef een reactie