BigBand Conservatorium Utrecht

De HKU-Bigband bestaat uit gedreven studenten van het Utrechts conservatorium. Onder leiding van dirigent Ilja Reijngoud wordt er hard gewerkt aan onder andere samenspel, timing, enhet creëren van de perfecte bigband-sound. Het repertoire is divers en wisselt regelmatig. De band is thuis in vele stijlen, van bebop tot ballad, in bezetting voor alleen bigband, met solist of vocalist. Gastsolist: Dick de Graaf.

De kosten om een jazz big band op de been te houden zijn zo hoog dat naar schatting 98% van de big bands bestaat uit amateurorkesten of orkesten van conservatoriumstudenten. Minimumvoorwaarde is natuurlijk wel dat de leider de capaciteiten heeft om zo'n moloch met interessante arrangementen te voeren en de band een eigen geluid te geven. De HKU Big Band komt elk jaar enkele weken bijeen om nieuw en oud repertoire in te studeren. Ilja Reijngoud (1972) is de leider en een van Nederlands meest veelzijdige jazztrombonisten die vooral bekendheid heeft gekregen met zijn eigen bands. Reijngoud is ook leider van de Codarts Big Band en maakte de laatste jaren interessante albums met vocalisten, zoals 'The Shakespeare Album' en 'Around the World'

Het project bestaat ten grootste deel uit muziek van de Amerikaanse componist en pianist Frank Carlberg en de arrangementen zijn origineel geschreven voor het Clazz Ensemble, Dick de Graaf .

Kom luisteren en laat u zich verbazen door de veelzijdigheid van deze bigband!!

 

Geluidsfragment: Het Clazz Ensemble speelt hier een compositie van Frank Carlberg.

Geef een reactie