Arbenz / Osby / Krijger

KLIK HIER OM DIRECT TE RESERVEREN – Zaterdag 13 april 2024 | 20.30 u | toegang €17,00 studenten €10,00

Organ Trio ft. Greg Osby (US) & Arno Krijger

Een orgeltrio met een twist, zo omschrijft initiatiefnemer en bandleider Florian Arbenz zijn internationale groep met de Nederlandse Hammondtoetsenist Arno Krijger en de fenomenale Amerikaanse saxofonist Greg Osby. Op het onlangs verschenen album Targeted leggen de drie musici elkaar het vuur aan de schenen met het ronkende en scheurende Hammondorgel als stralend middelpunt.

Greg Osby geldt al jaren als een belangrijke spil binnen de jazzscene van New York. Hij werkte samen met grootheden als Herbie Hancock, Jim Hall, Jack DeJohnette en Dizzy Gillespie. Samen met Steve Coleman en Cassandra Wilson was hij oprichter van het invloedrijke M-Base Collective. Nate Chinen van The New York Times noemde Osby ‘een gangmaker en een robuuste brug tussen jazzgeneraties’.

Voor de avontuurlijke Zwitserse drummer Florian Arbenz was het een langgekoesterde wens om met de saxofonist samen te spelen: ‘Ik weet nog precies wanneer ik Greg Osby voor het eerst hoorde. Dat was in mei 1991. Ik was 15 jaar oud en luisterde naar jazzprogramma’s op de Zwitserse radio…zijn spel was zo opwindend en ik wist meteen dat dit de muziek was die ik zelf wilde maken.’
Met de toevoeging van Hammondvirtuoos Arno Krijger had Arbenz zijn droombezetting rond, een orgeltrio maar dan net even anders.

Greg Osby saxofoon / Arno Krijger hammondorgel / Florian Arbenz drums

Album Conversation-9-targeted (bandcamp.com)

Geluidsfragment