Anton Goudsmit/ Mete Erker/ Oene van Geel/ Jeroen van Vliet

 

Estafest is het sterrenensemble met Anton Goudsmit, Oene van Geel, Mete Erker en Jeroen van Vliet. Deze grote namen verkennen al improviserend de grenzen van de jazz. Met heldere en melodieuze stukken die ritmisch zo sterk in elkaar zitten dat ze het zonder bas of drums afkunnen.

Anton Goudsmit voelt zich thuis in veel verschillende stijlen. Zijn extraverte en humoristische podiumoptreden krijgt het publiek er gratis bij. Anton Goudsmit won in 2010 de Boy Edgar Prijs, de belangrijkste Nederlandse jazzprijs.

Violist en componist Oene vanGeel is een muzikale alleseter. Hij put inspiratie uit alles wat hem wereldwijd muzikaal omringt uit verleden en heden. Van Geel: “”Wat me enorm boeit is improvisatie in de breedste zin. Gisting in het eigen en collectieve voorstellingsvermogen!"

Mete Erker is half-Nederlands, half-Turks. Hij begon al vroeg met klarinet, maar switchte naar de saxofoon. Hij studeerde vanaf 1999 klassieke saxofoon aan het Rotterdamse Conservatorium waar John Ruocco een van zijn leermeesters was. Hij rondde zijn opleiding af als jazzmusicus aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op het podium is hij een zeer energieke verschijning.

Jeroen van Vliet is de lyrische pianist van Eric Vloeimans’ meesterwerk Gatecrash. Natuurlijk zijn eigen band Sikeda. Ook is hij een geliefd muzikaal partner van zangeressen zoals Ineke van Doorn, Kristina Fuchs en Simin Tander. Hem te horen spelen verveelt nooit.

Geef een reactie