Anderson – Bennink – Möbus – Glerum – Van Kemenade

Eindelijk beet – Een dolblije programmeur: ‘Het is gelukt, ze komen!’ Ze kunnen niet zo vaak samen spelen, en ook daarom blijft het zo uniek. De vijf topimprovisatoren waren ieder eerder bij Hot House. Van Kemenade, Bennink en Glerum vele keren, Ray Anderson’s trio BassDrumBone in maart 2007. Zijn meesterschap over zijn trombone – ‘If I ever had a Home it was a Slide Trombone’ – kent geen gelijke.

Han Bennink’s (Zaandam, 1942) eerste instrument was een keukenstoel, waarop hij nog steeds als de allerbeste drummer tekeer gaat. Gitarist Möbus kennen we vooral van zijn tours met Tony Overwater, Yuri Honing en Joost Lijbaart. En niet te vergeten van zijn wereldberoemde project ‘Der Rote Bereich’. Vraag een kenner van moderne Europese jazz om namen die er NU toe doen, en er is een dikke kans dat Möbus erbij zit. Zijn gitaarspel is origineel en brutaal en staat ver af van de ingehouden toon van traditionele jazzgitaristen.

Paul van Kemenade blijft maar nieuwe combinaties maken met speelvrienden uit verre en nabije landen. Elke keer schiet hij raak, dus grijp die kans!

Geef een reactie