Ad Colen Quartet

Ken Vos, jazzkenner te Leiden, vindt het kwartet van Ad Colen ‘een van Nederlands meest interessante jazzbands in de moderne mainstream’.

Een repertoire met een natuurlijke balans tussen hedendaagse jazz en andere eigentijdse stromingen. Dat is ook te verwachten met ondernemende spelers als drummer Yonga Sun, bassist Wiro Mahieu en pianist Gé Bijvoet erin.

Kenmerkend voor hun geluid zijn een ‘losse’ hechtheid zonder al te veel franje, evenals de gloedvolle sound van leider Colen. Op tenor- en op sopraansax soleert hij met bijna ongekend gemak en groot technisch vermogen. Een breed vermogen ook, want hij speelt graag met van alles en iedereen. DJ Kypski, de afrogroep VoodooJive,

Mathilde Santing en Cubaan Alberto Muñoz Martinez. Op North Sea Jazz, op tournees en masterclasses ver buiten Nederland.

Colen en Bijvoet vormen dikwijls een duo en doen dat vanavond ook in een paar stukken. Gé Bijvoet won onder meer de Solistenprijs van het NOS Meervaart Jazz Festival en een eerste prijs op het Festival International de Jazz van Sorgues (Zuid-Frankrijk). Paul van Kemenade noemt hem ‘een zeer creatief pianist’. Net als Ad Colen heeft hij een veelzijdig speelscala in traditionele jazz , modern klassiek en het ruigere werk. Hij is te vinden naast Bob Malach en Eric van der Westen, Gary Thomas en Ton van der Geijn, zangeres Denise Jannah en mezzosopraan Maartje de Lint.

Geef een reactie