2X DUO: TATIANA KOLEVA + RUTGER VAN OTTERLOO en + HANS HASEBOS

DUO Tatiana Koleva, marimba/percussie

De Bulgaarse slagwerkster Tatiana Koleva is vooral bekend om haar uitvoeringen van eigentijdse gecomponeerde muziek.  Rutger van Otterloo verdiende zijn sporen met jazz en improvisatie. Als duo combineren zij hun verschillende culturen en achtergronden tot muziek die stevig is beïnvloed door jazz, rock en wereldmuziek. Zij improviseren, maar houden zich daarbij aan strikte eisen die de componist aan hen stelt.

Tatiana was eerder bij Hot House met Rubatong. Rutger kennen wij van vele groepen; denkaan Future Shock, Corrie en de Grote Brokken, Cram, de Volharding. Dit duo van Tatiana en Rutger richt zich op eigentijds gecomponeerde muziek.  

 

DUO Tatiana Koleva + Hans Hasebos: malletduo

Mallets’ is de verzamelnaam voor de familie der xylofoons ofwel het  gestemde slagwerk: marimba, vibrafoon, klokkenspel, en xylofoon. Koleva en Hasebos zijn er specialisten op.

Zij brengen een wervelende, spannende mix van muzieksoorten waarin avontuur en speelplezier de belangrijkste elementen zijn: Balkanmuziek, Afrikaans klinkende thema’s maar ook stukken van Hasebos en westerse moderne muziek. Het podium staat vol met allerlei slagwerk, de spelers verplaatsen zich af en toe razendsnel van de ene naar de andere plek. De instrumenten hebben een magische klank en je hoort ze zelden op een zo gedreven manier bespelen.

 

Geef een reactie