10-09-2011 Klein GRENZENLOOS FESTIVAL 2011 (3de concert)

Locatie: Q-bus

Jungle by Night is jong, Amsterdams, swingt en is nu al een van de meest belovende en besproken live-acts. En niet alleen omdat deze negen Amsterdamse jongens piepjong zijn – tussen de 16 en 21 jaar! – maar vooral omdat ze funken en grooven als doorgewinterde Afrikaanse rotten. De band is een samenraapsel van vrienden, familie en aanverwanten.

Waar de meeste jonge bands zich laten inspireren op de Britse of Amerikaanse muziekcultuur heeft Jungle By Night een hele andere invalshoek. De muziek is een mengeling van Nigeriaanse Afrobeat en Ethiopische Jazz , gespeeld met een Westerse rock attitude.

Ze stonden al in het voorprogramma van John Legend & The Roots, en bij hun helden Mulatu Astatke en Orchestre Poly-Rythmo. Ook speelden ze in Parijs met oud-bandleden van afrobeatgrondlegger en grote voorbeeld, Fela Kuti. Deze zomer zijn ze onder andere te zien op North Sea Jazz, Parade, Lowlands en vele andere festivals en podia. Kortom: Hier moet je bij zijn!

Kaarten kunt u in de voorverkoop kopen bij VELVET, Nieuwe Rijn 34 en PLATO, Vrouwensteeg 4-6 in Leiden. Verder kunt u kaarten kopen aan de zaal maar voor de zekerheid kunt u ook via deze pagina of de website WWW.DE-X.NL reserveren

Locatie: Q-bus, Uiterstegracht 142, 2312 TH, Leiden

Geef een reactie