Pieter de Mast Kwartet

Za 29 april 2023 | 20.45 u | toegang €16,00 studenten €10,00

Pieter de Mast Kwartet

Speciaal voor deze avond stelde saxofonist en fluitist Pieter de Mast een kwartet samen met daarin drie van zijn favoriete musici. Dit kwartet speelt eigen werk. ”Altijd lastig om muziek te omschrijven,” aldus Pieter, “maar sfeer en groove zijn kenmerkend voor de composities die Karel Boehlee en ik schrijven: composities die door de improviserende muzikanten op het podium pas echt tot leven komen. En dat laatste is wel toevertrouwd aan mijn bandgenoten.”

Pieter de Mast is een veelzijdige Leidse muzikant en componist. Of het nu gaat om “pure” jazz of muziek met een meer klassieke en oriëntaalse oriëntatie, zijn muziek kenmerkt zich door ingetogen lyriek, subtiliteit en esthetiek – maar dat gaat zeker niet ten koste van verrassende ritmiek en grooves.
Hij heeft bijgedragen aan talrijke theaterstukken en musicals, speelde op het North Sea Jazz Festival en heeft een aantal cd’s op zijn naam staan. Al meer dan 25 jaar is hij docent aan de Leidse Muziek School en bij Bergen Muziek. Ook richtte hij Windstreken op: een ensemble dat diverse muziekgenres met elkaar verbindt.

De eveneens uit Leiden afkomstige pianist en componist Karel Boehlee gold al in zijn jonge jaren als een ontdekking in de Nederlandse jazzscene. Zijn eerste opnamen hadden onmiddellijk succes, vooral in Japan, waar hij sinds 1989 regelmatig heeft opgetreden met zijn European Jazz Trio. Hij is uitgegroeid tot een van de grootste pianisten van Nederland en stond samen op het podium met grootheden in de jazz, zoals Toots Thielemans en Philip Catherine. Ook als solist is hij te horen – steeds vaker ook in Japan en Korea – en daarbij valt hij op met zijn herkenbare stijl en composities. Naast pianist is hij hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Udo Demandt is geboren en getogen in Duitsland, en begon al op achtjarige leeftijd met drummen. Bij Codarts Rotterdam is hij in 2000 afgestudeerd op Latin percussie en drums. Daarna verdiepte hij zich verder in de flamenco, onder meer bij het Metropole Orkest voor het project “El Viento”, en van het Fonds Podiumkunsten ontving hij een beurs voor een studie drums en pandeiro in Brazilië. Zijn volgende ontdekking was de mediterrane en oriëntaalse percussie: hij volgde cursussen voor riq, framedrums, darbuka en tamburello.
Hij geeft daarnaast sinds tien jaar les in flamenco-cajón en Braziliaanse drums bij Codarts Rotterdam.

De Iraans-Armeense bassist Arin Keshishi werd geboren in Iran in Teheran. Op tienjarige leeftijd begon hij met het spelen van klassieke gitaar en vanaf zijn twaalfde kwam daar ook de elektrische bas bij. In Iran deed hij een bachelor in klassieke contrabas aan de Art University of Tehran, gevolgd door een master in jazzbasgitaar aan het Conservatorium van Amsterdam.

Pieter de Mast sopraansaxofoon en fluiten / Karel Boehlee piano / Udo Demandt percussie / Arin Keshishi (IR) bas


Geen velden gevonden.