Teus Nobel | Acoustic Trio – After Hours

Za 7 oktober 2023 | 20.30 u | toegang €16,- studenten €10,-

Chet Baker Tribute, ” After Hours”

Vanwege het grote aantal reserveringen voor het concert van Teus Nobel op 7 oktober heeft Hot House vanaf donderdag 5 oktober 12.00 uur een wachtlijst ingesteld.
Op de avond van het concert vervallen de reserveringen om 20.30 uur en komen de niet opgehaalde kaartjes vrij voor diegenen die op de wachtlijst staan in de volgorde waarin men zich voor de wachtlijst heeft aangemeld.
Met dank voor uw begrip, Jazzpodium Hot House.

Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel is een van de meest toonaangevende jazzmusici die ons land rijk is. Sinds hij in oktober 2019 met zijn Liberty Group eerder in Hot House optrad, zat hij bovendien niet stil. Hij was hij productiever dan ooit, en in rap tempo volgden de albums elkaar op: Saudade (2019), bekroond met een Edison Award voor jazz, Tanto Amor (2021), Pleasure Is the Measure (2021) en Human First (2023).

En nu is er After Hours, zijn inmiddels negende album: een bijzonder productie, omdat hij hierin voor het eerst de nadruk legt op de ‘American jazz standards’. Aanleiding is het 40-jarig jubileum van het in 1983 uitgebrachte album Someday My Prince Will Come van trompettist Chet Baker. Het is Nobels favoriete album van het Chet Baker trio en bovendien betekende het twintig jaar geleden voor hem de instap in het verkennen van het jazzvocabulaire. Hij dook toen uitvoerig in het idioom en de klank van dit fenomenale trio, en nog steeds zijn deze hem dierbaar.

De bezetting waarmee Nobel naar Leiden komt is dan ook dezelfde als op het album van Chet Baker, die destijds Niels-Henning Ørsted Pedersen op bas en Doug Raney op gitaar naast zich wist. Nobel wordt vergezeld door Tim Langedijk (gitaar) en Thomas Pol (contrabas). Samen vormen zij een trio dat prachtig ruimte biedt aan de melancholische, verstilde klanken die de muziek van Baker zo kenmerkten.
Maar uiteraard is er ook voldoende ruimte voor flinke swing!

Teus Nobel trompet / Tim Langedijk gitaar / Thomas Pol bas

Teus Nobel website

Muziek fragment

Jazzflits, verslag van gesprek. pagina 13

Geen velden gevonden.