TRIO ROELOFS / BAAS / GOVAERT

Za 10 maart 2018 | 20.30u | € 16 | studenten € 10

Met Roelofs/Baas/Govaert krijg je een stevige portie veelbelovend jazztalent die zich in diverse groepen al bewezen hebben. Geen traditionele bezetting met bas, drums en piano, maar een niet-alledaagse formatie met gitaar, drums en basklarinet.

Altsaxofonist en basklarinettist Joris Roelofs is niet de man van het grote gebaar, van het spektakel, maar wel een subtiele muzikant met een grote ideeënrijkdom en een verbluffende techniek. In 2008 verhuisde hij naar New York waar hij ook een eigen trio heeft met contrabassist Matt Penman en drummer Ted Poor.

Ook Reinier Baas is niet voor een kleintje vervaard. Onlangs is zijn deels geïmproviseerde opera “Princess Discombobulatrix” met veel bravoure onthaald. De VPRO spreekt over Baas als een jonge muziekgrootmeester en over zijn opera als een indrukwekkende muzikale suite. Aan het gitaarspel van Baas is vrijwel niets standaard. Zijn spel is virtuoos, baldadig en sprankelend en hoogst origineel en zit bomvol muzikale buitenissigheden.

Drummer Onno Govaert is de man met de muzikale “wild card”. Zijn spel wordt innovatief en spectaculair genoemd. Een jaar geleden ondersteunde hij de Boy Edgar Prijs tournee van Wilbert de Joode met zijn spel.

Roelofs-Baas-Govaert: een muzikaal drieluik dat torenhoge verwachtingen wekt.

Artiesten:
Joris Roelofs klarinetten / Reinier Baas gitaar / Onno Govaert drums

Zie ook:
Joris Roelofs
Reinier Baas

 

Foto: Erik Smits