Ronald Snijders winnaar Boy Edgar Prijs 2022

Za 25 maart 2023 | 20.30 u | toegang €20,00 studenten €12,50

De van oorsprong Surinaamse fluitist Ronald Snijders verhuisde in 1970 naar Nederland en geldt intussen als een grote muzikale vernieuwer. Met een ongebreidelde energie en enorm speelplezier mixt hij zijn Surinaamse roots met jazz, funk en pop, wat een onweerstaanbaar swingend geheel oplevert. Met meer dan 60 lp’s en cd’s op zijn naam, optredens op verschillende North Sea Jazz-edities en sinds 2022 de prestigieuze Boy Edgar Prijs op zijn schoorsteenmantel is Snijders uitgegroeid tot een boegbeeld van de Nederlandse muziek.

De huidige Ronald Snijders Band laat geen spaander heel van de conventies die al dan niet stilzwijgend ook in de muziekwereld worden gehanteerd. Wereldmuziek, jazz, klassiek, pop en beyond zijn in de ogen van Ronald en dit gezelschap slechts marketing strategieën.
Muziek als kunstvorm is een enkel ding dat zich niet laat kortwieken door het te categoriseren en af te bakenen. Dat was vroeger vaak het geval, maar niet in deze dagen waarin zoveel voor iedereen direct toegankelijk is. Met als gevolg dat met name in een liveconcert alles open ligt. Dit betekent niet dat muziek een vrijbrief is voor chaos, integendeel.
Het vormt een geheel nieuwe vorm van inspiratie in de dynamische zoektocht naar het allermooiste!

Ronald Snijders fluiten / Robby Alberga gitaar / Randy Winterdal basgitaar / Walther Muringen drums en vocals / Franklin Caesar saxen / Giovanni Essed percussie

Jazzhelden

Interview 3voor12 Leiden

 

Geen velden gevonden.