Paul van Kemenade Classic Quintet

Za 5 oktober 2024 | 20:30 u | toegang €17,00 studenten €10,00

Saxofonist Paul van Kemenade (1957) bouwt zijn carrière in de loop van dit jaar af. ‘Ik vind het dan mooi geweest, ’t is tijd voor wat anders’. Maar voor het zover is, gaat de saxofonist nog een aantal maanden knallen, onder meer met zijn meest populaire groep: Paul van Kemenade Classic Quintet. Jeroen van Vliet (piano), Eric van der Westen (bas), Pieter Bast (drums) en Louk Boudesteijn (trombone) maken deel uit van de band die tekende voor onvergetelijke albums en concerten en over de hele wereld actief was. Vanavond bij Hot House dus de kans om dit legendarische kwintet nog een keer live te zien.

Het kwintet heeft een bijzonder rijke historie en speelde honderden concerten in Nederland en daarbuiten. Hoofdingrediënt is uiteraard het emotionele en aangrijpende altsax geluid van de leider. Tegenwoordig hebben alle bandleden hun eigen carrières, maar met enige regelmaat komen ze weer bij elkaar om te genieten van elkaars muzikale vakmanschap. Op het programma staan composities van Paul van Kemenade en de bandleden. Bijzonder is dat het inmiddels tot ‘classic’ omgedoopte kwintet, dat al meer dan dertig jaar bestaat, nog steeds zijn oorspronkelijke speelplezier en onbevangenheid heeft weten te behouden.

Paul van Kemenade altsax, composities / Jeroen van Vliet piano / Louk Boudesteijn trombone / Eric van der Westen bas / Pieter Bast drums