Mo van der Does Motet

Za 2 april 2022 | 20.30 u | Toegang €16,- Studenten €10,-

Altsaxofonist Mo van der Does (1997) geldt als een van de grootste talenten van de nieuwe, jonge jazzgeneratie in Nederland. Niet alleen was hij in 2014 winnaar van het Prinses Christina Concours in de categorie jazz, maar ook, in 2017, van de publieksprijs van de Leidse Jazz Award. Zijn debuutalbum met eigen kwartet, Common Myths uit 2019, werd alom goed ontvangen. Het blad Jazzism schreef erover: “Altsaxofonist Mo van der Does valt op door zijn prachtige, warme geluid en verrassende, vindingrijke spel. Bovendien schrijft hij schitterende stukken.”

Met als basis het soepele ritmetandem uit zijn kwartet – bassist Tijs Klassen en drummer Wouter Kühne – formeerde Mo van der Does inmiddels zijn zevenkoppige Motet: een groep, even krachtig als een bigband en even flexibel als een klein ensemble, en even goed thuis in gecomponeerde en georkestreerde muziek als in improvisatie.

Najaar 2020 kreeg Mo vanuit het Bimhuis een compositieopdracht voor dit Motet. Deze opdracht was een belangrijke drijfveer om de muziek en creativiteit levend te houden ten tijde van de pandemie. De vijf nieuwe composities en een suite werden heel recent bij Dox Records op cd uitgebracht. Dit werd mede mogelijk gemaakt doordat de band, als winnaar van de competitie Keep an Eye: The Records 2020, in staat werd gesteld om volledig gefinancierd een album op te nemen.

Uit het juryrapport van Keep an Eye: “We waren erg onder de indruk van de sterke composities, de artistieke diepgang en gelaagdheid, en van zowel het samenspel als de solistische kwaliteiten.”

In een tournee langs Nederlandse podia, The Records on Tour, presenteren de zeven jonge musici nu deze cd met zijn verhalende en eigenzinnige muziek aan het publiek.

Mo van der Does altsax, klarinet, composities / Jessie Brevé basklarinet / Alistair Payne trompet / Matthias van den Brande tenorsax / Floris Kappeyne piano & Roland Juno / Tijs Klaassen contrabas / Wouter Kühne drums

Leidse info

Mo van der Does website plus muziek

Geluidsfragment

 

Geen velden gevonden.