Improvisatie Workshop

Ma 31 oktober 2022 t/m april 2023 | 20 – 22 u | 20 sessies

De workshop is op dit moment al vol. Als u zich nu opgeeft komt u op een wachtlijst te staan. U krijgt dan bericht als iemand zich aan het begin van de workshop (in de eerste twee weken???) terugtrekt of afmeldt zodat er een plaats vrijkomt.

Dit seizoen organiseert jazzpodium Hot House een workshop voor amateurmuzikanten, een unieke kans om samen te spelen en te leren improviseren in verschillende stijlen.

De workshop staat onder leiding van Pieter de Mast, een ervaren muziekdocent en workshopleider. Hij is zelf actief als saxofonist en fluitist in diverse groepen.

De workshop start op maandagavond 31 oktober 2022, er zijn twintig sessies in de mooie ruime studio van de “Nieuwplaatz”, Sumatrastraat 201, Leiden.
• Twintig maandagavonden van 20.00 tot 22.00 (inclusief een kwartier pauze)
De kosten voor deelname zijn € 200,-
Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.
Geef je op via www.hothousejazz.nl met vermelding van het instrument.
Vragen: mail; pieterdemast@gmail.com en 06-44154802

• Op 29 April 2023 ’s avonds om 19.30 uur wordt de workshop afgerond met een presentatie voor publiek.
Locatie: Qbus-zaal, Middelstegracht 123, Leiden

Geen noten voor je neus en toch spelen. Dat gebeurt in de jazzmuziek maar ook in andere muziekstijlen. Improviseren lijkt een mysterie maar is wel degelijk te leren. En wat is er leuker dan je eigen muziek te verzinnen. Of je nou een jazzstandard, een eigen melodie, groove of klank als uitgangspunt kiest, er zijn allerlei manieren om je bij het improviseren op weg te helpen. Welke noten kies je? Hoe reageer je op je medespelers en welke keuzes moet je maken om tot een mooie improvisatie te komen? Stap de drempel over, luister naar elkaar en maak je eigen muziek.
De workshop is overigens niet alleen op muzikaal maar ook op sociaal vlak leerzaam: improviseren en communiceren zijn vaardigheden die niet alleen in de muziek van pas komen.
Jazz is van oorsprong een “gastvrije” muzieksoort en die “gastvrijheid” is niet ergens in de jaren 40 of 50 gestopt. Daarom zullen we ons in de workshop ook niet beperken tot slechts één stijl of periode uit de ruim één eeuw die de jazz inmiddels beslaat, maar putten uit de diverse verschijningsvormen ervan en uit muziekstijlen die een raakvlak met de jazz hebben.
Deze lessen zijn geschikt voor muzikanten van alle leeftijden, van verschillend niveau en uit verschillende muziekstijlen. (Dus ook voor “klassieke” musici!) Een redelijke technische beheersing van het instrument is gewenst.

Achter je naam graag het instrument vermelden!