Ziv Taubenfeld’s Full Sun

Za 14 mei 2022 | 20.30 u | Toegang €16,00 Studenten €10,00

Van de vele musici die zijn voortgekomen uit de avontuurlijke Amsterdamse improvisatiescene is de Israëlische basklarinettist Ziv Taubenfeld een van de opvallendste. Full Sun is zijn meest recente project. Hij laat zich daarin niet alleen inspireren door vernieuwers van de jazz als Don Cherry, John Tchicai en Sunny Murray maar ook door verhalen uit de eeuwenoude Natufische cultuur.

Wat begon als een soort workshop met zijn ideeën en composities als uitgangspunt, ontwikkelde zich tot een ensemble van wisselende samenstelling. Sinds 2019 treedt het op onder de naam Full Sun, nu eens als kwintet dan weer als septet, met muzikanten van diverse generaties, zoals Michael Moore, Joost Buis, Luis Vicente, Nico Chientaroli, Rozemarie Heggen en Onno Govaert. Bij concerten maken zij gebruik van grafische partituren als basis voor intuïtieve improvisatiemuziek met sterke melodische thema´s, langzaam verlopende grooves en hommages aan jazzgroten.

Ziv Taubenfeld is afkomstig uit Karmiel, in de regio Galilea in noordelijk Israël. Hij begon op 11-jarige leeftijd met klarinet maar op het plaatselijke conservatorium ontdekte hij ook de basklarinet. Zijn interesse in improvisatie bracht hem ertoe naar Nederland te vertrekken om aan conservatoria zijn studie voort te zetten en zich nog meer te richten op de basklarinet als hoofdinstrument. Na zijn verhuizing naar Amsterdam duikt hij al snel regelmatig op in de alternatieve jazzscene van Amsterdam-Noord. Hij neemt deel aan bands van anderen, zoals het kwartet Plots van Frank van Bommel, waarmee hij in 2017 bij Hot House optrad. Maar hij heeft ook samen met twee andere musici uit Karmiel zijn eigen trio Bones, dat inmiddels al drie cd’s uitbracht en op het North Sea Jazz Festival stond. En ook de muziek van Full Sun, van een concert in het Amsterdamse Bimhuis, is inmiddels vastgelegd op cd (op het Poolse label Multikulti Project).

In Leiden zal Full Sun optreden als kwintet, met daarin Taubenfelds vroegere leermeester, saxofonist en klarinettist Michael Moore.

Michael Moore rieten / Ziv Taubenfeld basklarinet, percussie / Nico Chientaroli piano / Omer Govreen bas / Onno Govaert drums, percussie

website

 

 

Geen velden gevonden.