Felicity Provan 5tet

Za 18 februari 2023 | 20.30 u | toegang €16,00 studenten €10,00

Het 5tet van Felicity Provan is een uitzonderlijk en flexibel kamerensemble dat diverse vormen kan aannemen, van solist tot kwintet. Verhalende poëzie en lyrische melodielijnen verplaatsen zich vloeiend over de verschillende bezettingen. Alle vijf de leden laten hun stem horen in een levendige akoestische bezetting die delicaat, maar ook wild en theatraal kan klinken en die niet terugdeinst voor humor, groove en melodie.

De van oorsprong Australische Felicity Provan is een gevestigde naam in de Amsterdamse improvisatie-scene, als trompettist en cornettist, als componist en als vocalist. Sinds zij zich in 1990 in Nederland vestigde, maakte zij onder meer deel uit van Sean Bergin’s MOB en New MOB, de Astronotes van Joost Buis, de David Kweksilber Big Band, het Trio Achim Kaufmann en de experimentele improv/pop-groep Naked Wolf. Bij Hot House was zij te zien in een aan trompettist Chet Baker en baritonsaxofonist Gerry Mulligan gewijd project.

Voor haar eigen 5tet koos zij een aantal muzikale persoonlijkheden, zowel relatief nieuwe als bekende gezichten uit de improvisatiewereld: vocalist Han Buhrs, saxofonist Ada Rave, cellist Harald Austbø en slagwerker Michael Vatcher.

Bij het concert in Leiden zal Harald Austbø vervangen worden door bassist Wilbert de Joode. Zo weten de Australische Felicity Provan en de Argentijnse Ada Rave als blazers, en (nogmaals) Felicity Provan en Han Buhrs als vocalisten zich opeens vergezeld van twee derde van het trio BraamDeJoodeVatcher.  

Felicity Provan cornet, stem / Han Buhrs stem / Ada Rave tenorsax / Wilbert de Joode contrabas / Michael Vatcher drums

Poetic narrative and songs, lyrical melodies with rhythmic momentum best describe the Felicity Provan 5tet.
The music flows from solos to quintet and surprises with moments of group acapella. Playful and thoughtful with hints of the theatrical, these distinct personalities perform a vibrant sound mixing composition and improvisation, which travels to the delicate and wild.

Geen velden gevonden.